Sökes: föreningar som vill arrangera lovaktiviteter

Tack för alla ansökningar. Pengarna är fördelade och e-tjänsten är nu stängd.

Kultur- och fritids­förvaltningen har avsatt 70 000 kronor för att föreningar ska kunna vara med och arrangera ett roligt, tryggt och meningsfullt höstlov för kommunens barn och unga.

Sommaren 2020 bjöd på ett minst sagt annorlunda sommarlov på grund av coronapandemin. Men istället för att ställa in sommarens lovaktiviteter valde Mölndals stad att satsa 500.000 kronor extra. Tillsammans med föreningslivet kunde kommunen erbjuda avgiftsfria lovaktiviteter för barn och unga under nästan alla sommarlovets dagar.

Konceptet var så lyckat att kommunen nu väljer att göra en ny satsning inför höstlovet vecka 44.

Vi är väldigt glada över det fina sommarlovet som vi tillsammans med föreningslivet kunde erbjuda kommunens barn och unga. Många kommuner i Sverige ställde in majoriteten av sina lovaktiviteter men vi gjorde helt tvärt om. Även om budgeten är mindre inför detta lov hoppas vi att föreningarna vill vara med och skapa nya fina minnen i höst, säger Henrik Dahlqvist, avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete i Mölndals stad.

Föreningar kan söka höstlovspengar

Till höstlovet finns totalt 70 000 kronor avsatta för föreningsledda lovaktiviteter. Alla föreningar som vill arrangera aktiviteter som är avgiftsfria och öppna för alla kan söka en del av höstlovspengarna.

Många föreningar och andra aktörer som bedriver barn- och ungdomsverksamhet har påverkats hårt av coronapandemin. Den återkoppling vi fick efter sommaren var att föreningslivet gärna arrangerar aktiviteter på loven men att det tyvärr inte är möjligt rent ekonomiskt just nu. Därför känns det extra roligt att kunna fortsätta vår lovsatsning. säger Henrik Dahlqvist.

Kriterier för att söka pengarna

Föreningar kan ansöka om höstlovspengarna via kommunens e-tjänst. Alla ansökningar bedöms löpande och pengarna betalas ut omgående. För att ta del av pengarna måste föreningen erbjuda en aktivitet som är gratis, arrangeras inom kommunens gränser och aktiviteten måste pågå under minst tre av lovets dagar. Föreningar kan söka max 7000 kronor för att arrangera en aktivitet under höstlovet.

Stöttar föreningar med lokaler

Mölndals stad kommer även att i mån om plats erbjuda föreningar att utan kostnad låna stadens lokaler för skapa rätt förutsättningar för att genomföra lovaktiviteterna.

Vi vill att det ska vara enkelt för föreningar att ta del av de här pengarna. Det viktigaste är att vi tillsammans kan erbjuda alla barn och unga i Mölndal ett meningsfullt och tryggt höstlov, säger Henrik Dahlqvist.

Alla aktiviteter riskbedöms

Mölndals stad kommer även detta lov att hjälpa föreningar som behöver stöd i att utforma säkra höst­aktiviteter.

Alla aktiviteter ska riskbedömas och arrangeras enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad