Inget Jul i Kvarnbyn i år

På grund av coronapandemin och rådande restriktioner ställs evenemanget Jul i Kvarnbyn in i år. Många av Kvarnbyns verksamheter har ändå öppet och arrangerar program under hela december.

Även om det inte blir något stort evenemang med julmarknad i år så planerar många av Kvarnbyns verksamheter att ha öppet som vanligt i vinter och ett antal olika programpunkter kommer ändå att genomföras i området.

Istället för en evenemangshelg runt första advent kommer en hel del spridda programpunkter att genomföras från första advent och året ut. Det kommer att bli aktiviteter för både barn och vuxna, berättar Astrid Ekermo, kultursamordnare i Mölndals stad.

Kvarnbyns verksamheter och deras program kommer att presenteras på webbplatsen julikvarnbyn.se längre fram i vinter.

Vi hoppas att besökarna på egen hand ändå ska uppleva kulturmiljön Kvarnbyn i vinter, säger Åsa Tollbom, t.f. avdelningschef museum, konst och kultur, Mölndals stad.

Återkommer nästa år

Syftet med Jul i Kvarnbyn är att erbjuda Mölndalsbor och turister en annorlunda julupplevelse och kulturupplevelse i en av Mölndals viktigaste kulturmiljöer.

Efter en nystart 2019 är planen fortsatt att Jul i Kvarnbyn ska vara ett årligen återkommande evenemang med ett brett innehåll skapat av de många verksamheter som finns i området.

Kontakt

Astrid Ekermo
Kultursamordnare vuxna
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 59
astrid.ekermo@molndal.se

Åsa Tollbom
Tillförordnad museichef Mölndals stadsmuseum
T.f. avdelningschef museum, konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad