Ansökan om ”jobb för unga” har öppnat

Har du nyss avslutat gymnasiet och vill få en kickstart ut i arbetslivet? Nu kan du ansöka om att jobba under en vecka i december! Ansök via e-tjänsten här på webben senast 22 november.

Isabella var en av de Mölndalsungdomar som feriejobbade i somras. Stadens nya satsning på jobb för unga innebär att den som tagit studenten i år kan ansöka om att jobba under en vecka i december.

Jobben utgör en satsning som ska motverka coronapandemins negativa effekter på arbetsmarknaden. Ungefär ett 60-tal platser kommer att lottas ut bland de ungdomar som ansöker. De flesta platserna finns inom Mölndals stads verksamheter och bolag.

De som har turen på sin sida – och som tackar ja till erbjudandet – kommer att jobba under vecka 50, den 7-11 december.

Flest platser inom vård och omsorg

De flesta av jobben kommer att finnas inom vård och omsorg. Det kommer också att finnas platser inom kultur- och fritidsförvaltningen och inom tekniska förvaltningen. Dessutom finns ett fåtal platser på Gunnebo Slott och Trädgårdar och i Pingstkyrkans second hand-butik.

Så ansöker du

Du ansöker via e-tjänsten som är öppen 1-22 november.

Praktisk info

Vem kan ansöka om "jobb för unga"?
För att kunna ansöka ska du ha tagit studenten i år och vara folkbokförd i Mölndal.

Hur fördelas platserna?
De cirka 60 platserna kommer att lottas ut bland de sökande.

Vad händer efter ansökan?
Du som ansökt kommer att få besked via e-post eller telefon under vecka 47. Du får besked oavsett om du erbjuds ett jobb eller om du blir uppsatt på reservlistan. Observera att du som får erbjudande om en plats måste tacka ja för att behålla platsen.

När skrivs anställningsavtal?
Under vecka 48 hålls informationsmöten där alla som ska arbeta kommer att få allmän information samt skriva på anställningsavtal. Mötena genomförs i mindre grupper och med möjlighet att hålla avstånd och följa övriga rekommendationer som gäller med anledning av coronapandemin.

Vad gäller under jobbveckan?
Arbetstiden är måndag till fredag, 6 timmar per dag. Utöver det kommer du att ha 30 eller 60 minuters rast. Arbetstiden är förlagd både till dag- och kvällstid.

Frågor och mer info

Hör av dig till Kontaktcenter Mölndal (se nedan).

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad