Mölndals stadsmuseum stänger tillfälligt

Mölndals stadsmuseum stänger 3–19 november. Besökare uppmanas under tiden ta del av museets utbud online.

För att bidra till en minskad smittspridning har vi beslutat oss för att stänga museet tillfälligt som fysisk mötesplats, säger Åsa Tollbom, tillförordnad museichef. Museet är en naturlig samlingsplats och just nu är det inte rätt tillfälle för människor att mötas.

Förra veckan beslutade Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland om skärpta råd för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Ett av råden var att avstå från att visats i inomhusmiljöer som bland annat museer. Mölndals stadsmuseum kommer därför att stänga under perioden 3-19 november.

All programverksamhet som varit planerad under samma period kommer också att ställas in.

Vi följer utvecklingen och hoppas såklart att vi kan öppna igen efter den 19 november. Fram till dess har vi ett spännande utbud online som vi hoppas att våra besökare tar del av, säger Åsa Tollbom.

Mölndals stadsmuseum har ett stort digitalt utbud som är kostnadsfritt att ta del av. På museets webbplats kan besökare botanisera bland tusentals foton på Digitalt museum, läsa om Lindomesnickarnas historia, lyssna på ett matföredrag eller gå den digitala turen ENTER Mölndal.

Kontakt

Åsa Tollbom
Tillförordnad museichef Mölndals stadsmuseum
T.f. avdelningschef museum, konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-11-02 16.02