Delta i allsång hemma i soffan

Slå dig ner i soffan, sjung upp och starta datorn. Häng med på en allsångskväll fylld med humor och musik, livesänd från Kulturhuset Möllan! Stäm upp i en stämningsfull duett med Cecilia Vennersten och sjung med i ett fartfyllt nummer av Mölndalsrevyn.

På lördag 21 november klockan 18 bjuds du in till en helkväll fylld med både humor och musik. Artister står på Möllans scen – publiken sitter tryggt hemma i sin egen soffa.

Det enda du behöver för att lyssna och sjunga med är att koppla upp dig på nätet, låttexterna kommer du att se i rutan. Livesändningen hittar du här.

Allsången leds av Jan Rippe, som har nästan 40 år tillsammans med Galenskaparna och Aftershave i ryggen. På scenen under kvällen uppträder Cecilia Vennersten, Ida Redig, Stefan Ljungqvist, Mölndalsrevyn och delar av Mölndals kammarkör. Allt ackompanjerat av ett femmannaband under ledning av Rikard Mörtsell.

Från allsång i parken till digital föreställning

Planen var från början en allsångsföreställning i Åbybergsparken i somras. Men sen kom corona och begränsningar kring publikantal. Föreställningen sköts först upp från juni till augusti, med hopp om att pandemin och restriktionerna skulle lätta. Som vi alla vet så skedde inte det.

Men allsång ska Mölndalsborna få ändå! Nu i form av en digital livestream från Kulturhuset Möllan – direkt till din egen soffa.

Det är jättekul att konserten äntligen blir av!, säger projektledare Daniel Pawholm, Mölndals stad. Vi har behövt tänka kreativt och det känns kul att kunna erbjuda musik och glädje som alla Mölndalsbor kan ta del av på ett smittsäkert sätt mitt i vintermörkret.

Mer om de medverkande artisterna

Jan Rippe – Allsångsledare

Jan är komikern, sångaren och skådespelaren som varit ständig medlem i Galenskaparna & Aftershave sedan gruppens första revy - Skruven är lös 1982. Han har även gjort den svenska rösten åt vårtsvinet Pumbaa i Disneyfilmen Lejonkungen och berättarrösten i tv-serien Bilprovningen.

Cecilia Vennersten

Cecilia är sångerskan som slog igenom i melodifestivalen 1995 med låten det vackraste. Hon har släppt ett flertal album och sjunger ofta på bröllop när hon inte sköter om sitt lilla café i Varberg.

Ida Redig

Ida har under de senaste åren skördat stora framgångar med sin musik, både som artist och låtskrivare men även som producent. Hon har bland annat släppt tre soloalbum, synts i både radio och TV samt nominerats till SKAP:s producentpris för årets bästa musikproducent.

Stefan Ljungqvist

Stefan är sångaren och skådespelaren med många stränga på sin lyra. Han har medverkat i en mängd teater, revy och tv-produktioner men för den stora publiken är han mest känd som den något fumlige men godhjärtade polisen i Strömstad,

Mölndalsrevyn

Mölndalsrevyn är en förening som varje år spelar nyårsrevy på kulturhuset Möllan i Mölndal. 2020 fyllde revyn 46 år och har genom åren etablerat sig som en av Västsveriges allra framstående revyer. Föreningen har cirka ett 40-tal medlemmar som alla på sin fritid arbetar ideellt och har blivit experter inom sina områden: textförfattare, skådespelare, ljud, ljus- och scentekniker, publikvärdar med mera. 2018 vann Mölndalsrevyn Revy-SM i Halmstad

Mölndals kammarkör

Mölndals Kammarkör är en modern acapellakör med 30 sångare som ständigt letar efter nya musikaliska uttryck. Konstnärligt ledare och dirigent är Fredrik Berglund, utbildad dirigent, körpedagog och grundare av det digitala körinitiativet We Are Voice.

Mölndals Kammarkör har sina rötter och sin utgångspunkt i den svenska körtraditionen, men sjunger musik ur flera genrer och stilar, vilket utvecklar och utmanar både sångare och dirigent. Kören ger regelbundet konserter, såväl på egen hand som i samarbete med etablerade artister.

Kontakt

Daniel Pawholm
Samordnare för evenemang och produktion
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 12 62
0704-67 79 99
daniel.pawholm@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad