Ändrade veckor för sophämtning 2021

Udda blir jämnt - och tvärtom! Från 2021 ändrar vi vecka för sophämtning för alla villahushåll. Anledningen är att 2020 består av 53 veckor, vilket gör att det blir två udda veckor i rad kring årsskiftet.

Från årsskiftet ändrar vi vecka för sophämtning för alla villahushåll, oavsett typ av abonnemang.

53 veckor är anledningen

Idag tömmer vi flerfackkärl nummer 1 och kärl för brännbart restavfall udda veckor medan flerfackskärl nummer 2 töms jämna veckor. Det är ganska enkelt att komma ihåg. Men 2020 består av 53 veckor. Det blir två udda veckor i rad kring årsskiftet (vecka 53 - 1). På grund av det måste vi byta tömningsvecka för dina sopkärl.

Udda blir jämnt - och tvärtom!

Ditt flerfackskärl 1 och/eller kärl för brännbart restavfall tömmer vi från och med årsskiftet på jämna veckor. Så första tömningen sker under vecka 2.

Ditt flerfackskärl 2 tömmer vi från och med årsskiftet på udda/ojämna veckor. Så vecka 1 nästa år är det alltså kärl 2 som du ska ställa fram på din angivna sophämtningsdag.

Veckodagen för sophämtning förändras inte.

Exempel

Hos Maria blir kärlen tömda på onsdagar. Och så kommer det att vara i fortsättningen. Men från årsskiftet töms deras flerfackskärl 2 udda veckor, det vill säga vecka 1, 3, 5, 7 och så vidare. Deras flerfackskärl 1 och/eller kärl för brännbart restavfall töms jämna veckor, det vill säga vecka 2, 4, 6, 8 och så vidare.

Glömt din sophämtningsdag?

Inga problem! I vår e-tjänst tar du lätt reda på vilken veckodag vi tömmer dina sopkärl. Logga in med ditt personnummer och kundnummer för att se och ladda ner schema med planerade hämtningar.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad