Jullovsaktiviteter digitalt

Snart är det dags för jullov! I år satsar Mölndals stad på digitala lovaktiviteter och tips på roliga saker att hitta på utomhus.

Den här julen blir annorlunda, men barn och unga kommer fortfarande att vara lediga och vilja göra roliga saker. Vi hoppas att våra kreativa lösningar kan vara med och bidra till ett bra jullov för så många som möjligt, säger Sara Sivre, kultursamordnare Mölndals stad.

Jullovsaktiviteter hemma och ute

På grund av strängare restriktioner i och med coronapandemin har kommunen satsat på digitala aktiviteter som barn och unga kan göra hemma eller utomhus.

Varje dag finns det nya roliga aktiviteter att ta del av. De digitala aktiviteterna kommer publiceras på stadens Youtube och ligga kvar under hela lovet.

Fördelen med att exempelvis yoga eller skapa online är att det inte finns några tider att förhålla sig till. Den som vill hitta på något roligt under lovet ska kunna göra det när det passar, säger Sara Sivre.

Det här kan du göra

Årets jullovsaktiviteter är som vanligt anpassade för att passa olika åldrar och intressen. Det kommer bland annat finnas jullovsquiz, bokstavsjakt, onlinepyssel, skrivtävling med en författarjury, yogapass och mycket mer.

Take away-pysselpåse

För den som vill skapa hemma finns det möjlighet att hämta en pysselpåse på Mölndals stadsmuseum torsdagen den 17 december klockan 16.00-18.00 eller måndagen den 21 december klockan 10.00-12.00

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad