Utomhusplanerna öppnar för träningsverksamhet den 11 januari

Alla idrottsanläggningar har varit tillfälligt stängda efter rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Men från och med den 11 januari kan föreningar hålla utomhusträningar för alla åldrar igen.

Den 18 december presenterade regeringen nya restriktioner som innebar att alla kommunala verksamheter som inte är nödvändiga bör hållas stängda. Alla idrottsanläggningar i Mölndal stängde då tillfälligt för både allmänhet och föreningsliv. Enligt nya rekommendationer öppnar nu konstgräsplaner och isstadion för föreningsstyrd verksamhet den 11 januari.

Spontanspel på konstgräsplanerna

Om det inte pågår någon föreningsstyrd verksamhet är det fritt fram för den som vill spela på konstgräsplanerna på dagtid. Spontanspel gäller på fotbollsplaner som inte är bokade av någon annan verksamhet och som är fria från snö, is och frost.

Isstadion öppen för organiserad träning

Isstadion har sedan tidigare varit öppen för organiserad träning för barn, ungdomar och elitverksamhet. Nu öppnar isstadion även för träning för stadens seniorlag.

Föreningarna ansvarar för säkra träningar

Det är varje förenings ansvar att säkerställa så att träningarna genomförs enligt gällande rekommendationer för att minska riskerna för smittspridning.

Fortsatt stängt inomhus

Alla kommunens idrottsanläggningar inomhus är fortsatt stängda till och med den 24 januari både för allmänhet och bokad föreningsverksamhet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad