Daglig verksamhet stängt till 31 mars

Vård- och omsorgsnämnden förlänger beslutet om att hålla daglig verksamhet stängt för att minska smittspridning.

Beslutet om stängning förlängs till 31 mars

I november 2020 beslutade vård- och omsorgsnämnden att stänga vissa enheter inom daglig verksamhet till och med sista januari 2021. Nu förlängs beslutet, vilket innebär att daglig verksamhet fortsätter att ha stängt till och med 31 mars 2021.

Beroende på den allmänna smittan i samhället, och antalet vaccinerade i verksamheten, kan ansvarig verksamhetschef besluta att öppna daglig verksamhet, helt eller delvis, innan den 31 mars.

Minska smittspridning

Utifrån de nya skärpta råden från Folkhälsomyndigheten, och den allmänna smittspridningen i samhället, bedömer nämnden att merparten av enheterna inom daglig verksamhet bör ha fortsatt stängt för att minska smittspridning.

De enheter som har stängt fortsätter att genomföra vissa aktiviteter för brukarna i anslutning till deras bostäder.

Habiliteringsersättning

Du som har daglig verksamhet kommer att få habiliteringsersättning för den tid du skulle ha arbetat under perioden då din dagliga verksamhet är stängd.

Några enheter fortsätter ha öppet

Den dagliga rutinen är extra viktig för vissa brukare. Vi bedömer därför att några enheter, där vi kan säkerställa avstånd, ska ha fortsatt öppet", säger Barbro Olsson, tillförordnad verksamhetschef för daglig verksamhet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad