Senaste nytt från kommunstyrelsen

Onsdagen den 27 januari hade kommunstyrelsen sammanträde. Det togs beslut om en ny ispist i Åby Arenastad och så slopas avgiften för upplåtelse av offentlig plats även i år.

Ny ispist i Åby Arenastad

Kommunstyrelsen gav klartecken att sätta igång arbetet med en ny ispist i Åby ishall, i Åby Arenastad. Nuvarande betongpist kommer att rivas och ersättas med en ny betongplatta samt nya pålar. Arbetena beräknas utföras utanför ordinarie säsong, mellan vecka 15 och 32. Åtgärden genomförs på grund av att den befintliga betongplattan från 1976 lutar, vilket medför olika tjocklek på isen. Vestia är sedan tidigare upphandlad entreprenör för att utföra arbetet.

Det känns skönt att det nu finns ett politiskt beslut på byte av underlaget på Åby isbana. Det är en välbehövlig reparation, och det kommer att bli bättre både för oss som driver isbanan, och för alla skridskoåkare i Mölndal nästa issäsong, säger Mats Nygaard, avdelningschef Förening och idrott.

Ingen avgift för upplåtelse av offentlig plats

Kommunstyrelsen beslutade om lättnader för näringsidkare genom att fortsatt slopa avgiften för upplåtelse av offentlig plats. Företagare kan alltså ha uteserveringar, sälja varor utanför sin butik och ställa ut gatupratare utan att behöva betala en avgift för detta. Slutligt beslut tas i kommunfullmäktige i februari.

Alla ärenden från sammanträdet

Du kan ta del av samtliga ärenden från kommunstyrelsen.

Kontakt

Kommunstyrelsen
Stadshuset
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad