Bokning i Aktiviteten dras tillbaka

Alla sportaktiviteter som arrangeras i kommunens lokaler måste följa rådande direktiv under pandemin. Därför har Kultur- och fritidsnämnden nu beslutat att ta tillbaka bokningen av en aktivitet som skulle skett under sportlovet.

Svenska innebandyförbundet kontaktade Mölndals stad eftersom de reagerat över en lägeraktivitet som skulle genomföras i Aktiviteten under sportlovet. Förbundet avråder just nu sina föreningar att ordna eller delta i läger och cuper på grund av rådande pandemi. Den planerade aktiviteten var ett innebandyläger som skulle arrangerats av ett privat företag i samarbete med en Mölndals förening och där barn och unga från hela regionen kunde delta.

Kultur och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade under torsdagen att ta tillbaka bokningen eftersom man anser att bokningen inte går i linje med specialförbundets direktiv.

All föreningsaktivitet i våra lokaler måste följa rådande direktiv och föreskrifter från myndigheter samt respektive idrotts specialförbund. Och det är olyckligt att vi inte hade all information som vi har idag när bokningen genomfördes. Dessutom har vi under den rådande pandemin beslutat att vi inte tar emot nya företagsbokningar i våra anläggningar, säger Glenn Grimhage ordförande i kultur och fritidsnämnden.

Säkra aktiviteter på sportlovet

Under sportlovet erbjuder Mölndals stad ett stort utbud av säkra sportlovsaktiviteter som går i linje med Folkhälsomyndighetens direktiv. I kommunens lokaler kommer även många föreningarna att genomföra egna aktiviteter och träningar under lovet som även dessa måste gå i linje med rådande direktiv.

Vi ser gärna att barn och unga födda 2002 eller senare tränar och är aktiva i sin ordinarie föreningsverksamhet under sportlovet. Föreningarna ska naturligtvis följa både Folkhälsomyndighetens direktiv och de direktiv och rekommendationer som varje specialförbund anger. Inför detta beslut har vi lyssnat på svenska innebandyförbundet, säger Glenn Grimhage ordförande i kultur och fritidsnämnden.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad