Ny enhet för korttidsvård startar upp på Fallströmmen

I maj 2021 kommer en ny enhet för korttidsvård att starta upp i lokalerna på Fallströmsgatan 1 i Mölndal.

Fallströmmens lokaler putsas upp

För snart tre år sedan avvecklades Fallströmmens äldreboende på Fallströmsgatan 1 i Mölndal. Sedan dess har lokalerna använts till att vårda covidsjuka patienter och för att genomföra PCR-tester, även kallat egentester covid-19, av personal inom Mölndals stad.

Snart kommer lokalerna åter till användning när en ny enhet för korttidsvård flyttar in. Men först behöver lokalerna göras i ordning inför inflyttningen.

Besiktningen är klar så nu återstår att se över ytskiktet. I april kommer lokalerna att börja putsas upp och möbleras för att stå redo att ta emot patienter i maj, berättar Christina Wadell, verksamhetschef hälso- och sjukvård.

Korttidsvård och palliativ vård

På den nya enheten kommer det att finnas ett 20-tal platser för korttidsvård och två platser för vård av patienter i livets slutskede, även kallad palliativ vård.

Korttidsvård ges till patienter som behöver extra rehabilitering och vård för snabb återhämtning, exempelvis efter sjukhusvistelse. Palliativ vård innebär en annan form av korttidsvård där fokus ligger på att lindra symtom och ge patient och närstående stöd och omsorg, förklarar Christina Wadell.

Erfaren personal sökes

Ett 20-tal undersköterskor med rätt kompetens sökes nu till den nya enheten på Fallströmmen.

Vi satsar på en förstklassig vård och söker utbildade undersköterskor med tidigare erfarenhet av bland annat korttidsvård och rehabiliterande förhållningssätt. Vi välkomnar både interna och externa sökanden, säger Christina Wadell.

För mer information och ansökan senast 24 februari, se annonsen:

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad