Det här gäller för distans- och fjärrundervisning under vecka 8

Västra Götalandsregionen rekommenderar fjärr- och distansundervisning så långt det är möjligt för högstadier och gymnasieskolor. Bakgrunden är den ökade risken för smittspridning och rapporter om smittspridning på fjällorterna.

Under vecka 8 rekommenderar Västra Götalandsregionen att skolor i regionen har fjärr- eller distansundervisning så långt det är möjligt. Rekommendationen gäller både högstadier och gymnasieskolor.

Ny rekommendation från Smittskydd Västra Götaland om distansundervisning på högstadiet och gymnasiet (Västra Götalandsregionen)

Det här gäller för gymnasiet

Under vecka 8 gäller distans- och fjärrundervisning på heltid för utbildningarna på Franklins gymnasium och Krokslättsgymnasiet. Efter vecka 8 planerar gymnasieskolorna att återgå till en kombinerad undervisningsform med närundervisning på 20 procent.

Frejagymnasiet fortsätter hålla sin undervisning på plats. Gymnasiesärskolor omfattas inte av de rekommendationer som gäller för gymnasieskolor.

Fortsatt kombinerad undervisning för högstadiet

Vi har sedan tidigare beslutat om en kombinerad undervisningsform till och med 7 mars för årskurs 7-9. Bedömningen kvarstår och eleverna fortsätter med en kombinerad undervisning med närundervisning på minst 20 procent.

Vår bedömning är att detta tillsammans med övriga åtgärder är tillräckligt för att undvika trängsel samt minska risken för smittspridning i våra skolor. Vi följer noggrant utvecklingen i samhället och antalet smittade i våra skolor. Vid behov fattar vi nya beslut, säger Fredrik Hellsten, förvaltningschef på Skolförvaltningen.

Det är fortsatt mycket viktigt att hålla avstånd och tvätta händerna, noga och ofta.

Frågor och svar om coronasmitta till vårdnads­havare (molndal.se)

Har du varit utomlands under sportlovet?

Resenärer som varit utomlands rekommenderas stanna hemma och undvika nära kontakter i sju dagar. Detta för att det i flera länder har utvecklats nya varianter av viruset som orsakar covid-19.

Rekommendationerna om vad som gäller för testning när du kommit hem från din resa skiljer sig åt. Läs om vad som gäller för dig här:

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad