Kraftigt ökad smittspridning i Mölndal

De senaste veckorna har antalet fall med covid-19 ökat kraftigt i Mölndal. Trots att flera nya restriktioner införts pekar kurvan brant uppåt. Nu måste vi alla hjälpas åt att stoppa smittspridningen.

Det är en oroväckande utveckling och nu är det extra viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen, säger Charlotta Källerfelt, säkerhets- och beredskapschef i Möndals stad.

Smittspridningen ökar i Västra Götaland och Mölndal är en av de kommuner som är hårdast drabbad. Antalet bekräftade fall i kommunen har ökat markant de senaste veckorna och befinner sig nu på samma höga nivåer som vid årsskiftet. Smittskydd Västra Götaland uppmanar de kommuner som är hårt drabbade att påminna sina invånare om att följa restriktionerna.

Stor ökning bland unga

Den största ökningen sker bland unga i mellan- och högstadieålder och bland invånare i åldern 20-59 år.

Vi uppmanar nu alla invånare att fundera om det finns något ytterligare de kan göra för att inte bidra till ökad smittspridning och att samtidigt prata med nära och kära och framförallt ungdomar om det allvarliga läget, säger Charlotta Källerfelt.

Högstadieskolorna i Mölndal har redan nu förlängt beslutet om att bedriva delar av undervisningen på distans. Det gäller till den 16 april.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad