Bokkvarten, ny telefontjänst på biblioteken

Torsdag den 11 mars lanserar Biblioteken i Mölndal sin nya telefontjänst Bokkvarten. Ring till biblioteket och prata böcker!

Bokkvarten på telefon är ett komplement för de biblioteksbesökare som i vanliga fall besöker biblioteken i Mölndal, men som just nu stannar hemma på grund av pandemin.

Främst för äldre

Bokkvarten kan ge dig boktips, du kan berätta om något bra du läst eller lyssnat på eller varför inte ta chansen att diskutera specifika böcker eller litteratur i allmänhet med en bibliotekarie.

Tanken med Bokkvarten är att bryta den isolering som framförallt många äldre lever i just nu på grund av pandemin. Vi hoppas på att tjänsten kan sprida ett ljus och vara ett bidrag till en meningsfull fritid i dessa tider, säger Sofia Slottner, bibliotekarie och programsamordnare på Mölndals stadsbibliotek”.

Bokkvarten är ett samarbete mellan Biblioteken i Mölndal och Träffpunkten Mölndal.

Att få tips och prata böcker utifrån det egna intresset med Mölndals kunniga bibliotekarier kan verkligen bidra till fina stunder i vardagen”, säger Emelie Segergren Genchel, aktiveringspedagog på träffpunkterna i Mölndal.

Så funkar bokkvarten

Tjänsten bokkvarten är öppen under fyra torsdagar i vår:

11 mars, kl 11-12
18 mars, kl 11-12 
25 mars, kl 11-12 
1 april, kl 11-12 

Bokkvartens telefonnummer: 0790-60 44 38

Kontakt

Sofia Slottner
Bibliotekarie och programansvarig
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 09
sofia.slottner@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad