Tre veckor utan smitta

Sedan tre veckor tillbaka finns det inte en enda brukare med bekräftad covid-19 inom vård- och omsorgsförvaltningens verksamheter. Det beror sannolikt på en kombination av snabbtester och vaccinering.

Det känns helt fantastiskt att vi inte har haft en enda smittad brukare på tre veckor. Ett resultat vi är mycket stolta över. Vi fortsätter att hålla ut och följa restriktionerna, men äntligen börjar vi se ett ljus i tunneln, säger Karin Blomqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Flera åtgärder har gjorts det senaste året

Det har gått ett år sedan covid-19 för första gången bekräftades på kommunens äldreboenden. Sedan dess har flera åtgärder satts in för att begränsa smittspridningen.

Mölndals stad var en av de första kommunerna i Sverige som införde antigentester, även kallat snabbtester, något som visade sig vara en mycket lyckad strategi.

Vaccinering av brukare pågår fortfarande, men de flesta brukare är färdigvaccinerade sedan en tid tillbaka.

Tre veckor utan smitta - ett härligt rekord

Resultatet av åtgärderna har inte låtit vänta på sig. De senaste tre veckorna har det inte funnits en enda brukare med bekräftad covid-19 inom vare sig äldreomsorg, funktionsstöd eller hälso-och sjukvård.

Det är den längsta perioden utan smittade brukare sedan pandemin startade.

Tre veckor utan smittade brukare är ett härligt rekord som vi kan tacka våra vård- och omsorgsnära medarbetare för. De kämpar vidare med snabbtester före varje arbetspass och fortsätter att vaccinera våra brukare. Det är sannolikt en kombination av dessa insatser som ligger bakom detta fantastiska resultat, säger Eva Klang Vänerklint, chef vård- och omsorgsförvaltningen.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad