Ny förskola i Hålsten 2024

Under gårdagens kommunfullmäktige fattades beslut om att öka anslagen för den nya förskola som kommunstyrelsen tidigare fattat beslut om att bygga i Hålsten. Kommunfullmäktige ökar anslaget med 38 miljoner kronor för att bland annat genomföra markförstärkande åtgärder. Hålstens förskola planeras stå klar om tre år och inrymmer 216 barn på tolv avdelningar.

Viktigt beslut för att öka antalet förskoleplatser

I östra Mölndal har det under en lång tid varit brist på förskoleplatser. Med den nya förskolan, som planeras stå klar redan 2024, erbjuds 216 nya platser.

Östra Mölndal har under en lång tid utvecklats med fler och fler bostäder. Men förskolorna har inte hängt med i utvecklingen. Därför är vi glada att kommunfullmäktige nu tagit beslut om att bygga Hålstens förskola! Förskolan kommer fungera som evakuering för barn från Rävekärrs förskola. Men vi kommer ha fler platser än så vilket innebär att vi får ett tillskott av fler förskoleplatser. Vi behöver det här tillskottet för att kunna erbjuda fler platser i närheten av där människor bor och där vårdnadshavare önskar förskoleplats. Jag ser fram emot en modern förskola, centralt belägen men ändå med närhet till fina naturområden.

Det säger Johanna Rantsi, ordförande i skolnämnden.

Följ projektet på webbplatsen

Du kan läsa mer om projektet och följa det här på kommunens webbplats.

I och med kommunfullmäktiges beslut så ansöker nu staden nu om marklov för markstabiliserande åtgärder. Därefter startar program och projektering för själva byggnaden.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad