Hållbara kvarter i trä i nya stadsdelen

Äntligen kan vi presentera vilka bygg- och fastighetsbolag som ska bygga de tre kvarteren i stadsdelen Pedagogen Parks södra del.

Efter beslut i Kommunstyrelsen den 31 mars står det klart att det blir Götenehus, Bergman & Höök samt Stena fastigheter som ska de nya kvarteren i Pedagogen Park. Gemensamt för alla vinnarna i markanvisningstävlingen är att de fokuserar på hållbarhet och vill bygga i trä.

”Det är jätteroligt att vi har fått en så stor respons. Det är ytterligare ett kvitto på att Mölndal är en plats att räkna med. Vi har fått in många förslag som håller en hög kvalité med koncept som tagit hänsyn till platsen som helhet. Att man väljer att bygga i trä går i linje med vår hållbara inriktning. Vi är mycket nöjda med utfallet och ser fram emot kommande markanvisningar i området, säger Kristina Bodin, mark-och exploateringschef, stadsbyggnadsförvaltningen.

Fler än 1000 nya bostäder

Den nya stadsdelen kommer innebära 1100 nya bostäder, nya kontor, butiker, kommunal- och kommersiell service samt flera parker. Hösten 2020 hölls ett första spadtag som blev startskottet för byggnation av vägar, infrastruktur och bostäder.

Kontakt

Stadsbyggnadsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad