Trerätters middagar införs på stadens äldreboenden 

Nu börjar vi med trerätters middagar varje fredag på alla äldreboenden i Mölndals stad, som ett led i att höja matupplevelsen för våra äldre. 

Önskemål från brukarna

Önskemål om trerätters middagar har uppkommit från brukarna själva vid brukarträffar och matråd. Det här blir nu verklighet tack vare ett samarbete mellan vård- och omsorgsförvaltningen samt serviceförvaltningen.

- Vi har lyssnat på våra boende som framfört det här önskemålet, säger Sarah Dunér, verksamhetschef på vård- och omsorgsförvaltningen. För oss är det av yttersta vikt att våra brukare är delaktiga och får vara med och bestämma. Genom att erbjuda trerätters varje fredag visar vi att vi lyssnar på deras önskemål och agerar därefter.

Bryta vardagen och skapa matglädje

Tanken är att trerätters middagarna ska bryta vardagen och att det ska bli lite som när man går ut på restaurang och äter. Vid sidan av själva middagen kommer det att dukas med fin servis, särskilda dukar och snittblommor. Allt för att skapa matglädje och bidra till lite extra fredagsmys.

Det verkar som att ”nobelmiddagen” som serverades en dag i höstas på stadens äldreboenden inspirerade och gav de äldre mersmak.

- Nobelmiddagen blev ett mycket uppskattat inslag. Man önskade helt enkelt fler sådana festliga måltider säger Sarah Bengtsson, verksamhetschef på serviceförvaltningen. Eftersom vi ständigt jobbar med att utveckla maten och matupplevelsen var det självklart för oss att bidra till det här som vi verkligen tror kan öka matglädjen.

- Vi jobbar hela tiden med att försöka höja våra brukares nöjdhet. Och det blir fantastiskt för våra boende att se fram emot denna middag, varje vecka, säger Mariette Petric, verksamhetschef på vård- och omsorgsförvaltningen.

Fredagen den 16 april serveras den första trerätters middagen. På menyn står gubbröra till förrätt, fläskkarré och gräddsås med rostad potatis till varmrätt. Till efterrätt serveras vaniljkvarg med färska bär.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad