Åttondeklassare ger ut skräck-antologi

Så här på Världsboksdagen kan vi presentera ”Åttologin ”, en novellsamling att ”skräckläsa”. Elever i årskurs åtta i Mölndals stad har som en del av Kulturgarantin träffat författare och gett ut en novellsamling på temat skräck och spänning.

I Mölndal får alla åttondeklassare besök av författare som en del av stadens Kulturgaranti. I år har eleverna fått skriva varsin novell på temat skräck och spänning. Detta mynnade ut i den rykande färska novellsamlingen ”Åttologi – skräck och spänning”.

Att skriva skräck är att utforska sina rädslor. Att göra det med åttorna i Mölndal var läskigt roligt, berättar författare Kerstin Lundberg Hanh.

Tillsammans med författarna Gustav Tegby, Madeleine Bäck och Kerstin Lundberg Hanh utforskade eleverna skräck och spänning i skriven form. Detta blev startskottet för många oerhört otäcka noveller som sedan uppstod under svensklektionerna. Alla elever i åttonde klass har bidragit och skrivit var sin novell. Lärare och skolbibliotekarier har sedan valt ut en novell från varje klass som har fått plats i boken.

Mölndal tycks helt enkelt vara överbefolkat av skräckexperter. Läs den här antologin så förstår ni vad jag menar, säger författare Gustav Tegby.

”Åttologin – skräck och spänning” delas från och med den 28 april ut till alla elever i årskurs åtta och kommer även att finnas på skolbibliotek och biblioteken i Mölndal. Läs mer om projektet och Kulturgarantin här.

Trevlig skräckläsning!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad