Ny chef på Mölndals stadsmuseum - Karl Arvidsson

I precis lagom i tid för återöppnande av Mölndals stadsmuseum har avdelningen museum, konst och kultur fått en ny chef, Karl Arvidsson.

Den 22:e mars tillträdde Karl Arvidsson som ny museichef på Mölndals stadsmuseum samt som ny avdelningschef för avdelningen museum, konst och kultur i Mölndals stad.

Arvidsson har tidigare arbetat i Göteborgs stads kulturförvaltning. Främst på Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet, men även på Röhsska Designmuseum och med Fri konst och kultur. Han har bland annat jobbat som museipedagog, samordnare av politiska mål, som utställningsproducent och projektledare. Under de senaste 10 åren har Arvidsson varit enhetschef på olika platser, främst publik verksamhet men även inom kulturmiljöarbete.

Jag lockades av att jobba i en organisation som har närmare till politiken och brukare. Avdelningen har en fantastisk bredd och redan sedan tidigare visste jag att Mölndals stadsmuseum är ett bra museum. Det känns spännande, intensivt och roligt! Just i detta nu ligger mycket fokus på återöppnandet av museet och på nödvändig covid-anpassning, men också inspirerande arbete med olika jubileer i staden, berättar Karl Arvidsson.

Arvidsson är född i Göteborg men uppvuxen utanför Varnhem i Västergötland. Numera bor han i Mölnlycke med sin familj.

museum.molndal.se

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad