Skånhällaskolans elever möter varandra i finalen

Våra duktiga klasser vann sina semifinaler och får nu möta varandra i en historisk final av Vi i femman. Det blir ett spännande derby, men oavsett resultatet planerar hela skolan att fira detta på tisdag, då finalen sänds i Sveriges Radio P4 Göteborg.

Tidigare i veckan vann Skånhällaskolan 5C sin spännande semifinal med en poäng över Öjersjö storegård.

Det var en jämn semifinal och vi som lyssnade var så nervösa, men samtidigt hade jag en bra magkänsla. Jag kände på mig att det skulle gå bra, säger Annica Karlsson, rektor på Skånhällaskolan.

Igår blev det klart att 5C möter sin parallellklass 5D som också hade en tuff semifinal mot Kålltorpsskolan. I halvtid stod det lika mellan Skånhällaskolan 5D och Kålltorpsskolan och det var inte förrän den näst sista frågan som 5D svarade rätt och gick segrande ur semifinalen.

Idag är det en jättehärlig stämning på skolan, alla är så glada och stolta. Det är en seger för hela skolan och det märks att alla är med och firar våra duktiga klasser som tagit sig hela vägen till final, säger Annica Karlsson.

Skolan firar

Finalen sänds på tisdag i nästa vecka och inför finalen planerar skolan att anordna en coronaanpassad finalfest. Det blir guldballonger på skolan, glitterdraperier, plakat och extra festlig skolmat.

Jag berättade för eleverna att vi planerar att ha en stor finalfest som hela skolan ska få njuta av. Vi planerar att bjuda på lyxigare skolmat, efterrätt och dekorera hela skolan, eleverna jublade av glädje när jag berättade detta, säger Annica Karlsson.

När finalen väl sänds ska de tävlande eleverna sitta i varsin studio på skolan, som också ska dekoreras på ett festligt sätt. Förhoppningen är att klasskompisarna ska kunna följa finalen från sina klassrum.

Vi har en dialog med tävlingsledningen för Vi i femman, vi vill försöka få dit högtalare så klasskompisarna kan sitta tillsammans och följa finalen direkt. Oavsett hur resultatet blir så är det en historisk seger för hela skolan och jag kan inte nog betona hur stolta vi är över våra elever, avslutar Annica Karlsson.

Lyssna på finalen

I år anpassar sig Vi i femman till coronapandemin och sänder tävlingen i Sveriges Radio P4 Göteborg. Du kan lyssna på finalen på tisdag den 4 maj, klockan 17. Det lär bli ett jämnt och nervkittlande Mölndalsderby!

Tidigare avsnitt av Vi i femman hittar du hos Sveriges Radio P4 Göteborg.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad