Växtåterbruket öppnar 21/5

Varmt välkommen att handla återbrukade växter och annat till trädgården på Växtåterbruket i Kikås. Vi öppnar för säsongen den 21 maj kl. 11-16.

Intresset för återbrukade trädgårdsväxter, prylar och annat återbrukat till trädgården är stort bland Mölndalsborna men också bland boende i grannkommunerna.

Vi hade tre fantastiska säsonger mellan 2018-2020 och nu är det dags igen. Det ska bli roligt att få träffa gamla som nya kunder. Det blir ofta goda samtal och ett värdefullt utbyte av kunskaper, säger Stina Moberg, trädgårdsmästare.

Stina, vilka handlar på Växtåterbruket och vad går mest åt?

I början var det mycket kvinnor boende i hus och det som gick mest åt var växter, inredning till trädgården och krukor. Förra året märkte jag ett större intresse från boende i lägenhet som odlar och vill inreda sina balkonger. En del yngre personer som upptäckte vår verksamhet och det är roligt, säger Stina.

Följer råden från myndigheterna

För att besöket på Växtåterbruket ska kännas tryggt för kunderna och för personalen gör vi följande:

  • sätter upp staket runt Växtåterbruket och begränsar antalet personer som får vara inne samtidigt. Kö får bildas utanför staketet.
  • separerar in- och utgången.
  • uppmanar och påminner kunderna om att hålla avstånd till varandra och till personalen.

Räkna med kö på öppningsdagen

Växtåterbruket tar emot många kunder, inte minst på själva öppningsdagen. Tänk på att det då kan bli kö.

Om Växtåterbruket

Öppettiderna är torsdag och fredag kl. 11- 16. Sommarstängt vecka 27 - 31. Följ gärna facebook.com/vaxtaterbruketkikas. Läs mer om Växtåterbruket.

En del av Framtidens Kikås

Växtåterbruket är en del i projektet som kallas för Framtidens Kikås. Från våren 2022 kommer Växtåterbruket att flytta in i den nya hallen som byggs just nu i anslutning till Kikås återvinningscentral. I hallen kommer finnas en butikslokal där vi ska sälja återbrukade bygg- och trädgårds material/produkter. Vi planerar även för ett tag-själv-lager utanför butiken för tyngre byggmaterial som till exempel sten, tegel, betong.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad