50 år tillsammans

I år är det femtio år sedan de tre kommundelarna Kållered, Lindome och Mölndal gick ihop och tillsammans bildade en stor kommun, det som idag är Mölndals stad. Under jubileumsåret 2021 vill vi uppmärksamma våra 50 år tillsammans. Och vi börjar på allvar nu i helgen!

Jubileumsskrift och jubileumsåret 2021

Helgen 15-16 maj delas Mölndalsguiden ut till alla hushåll i Mölndal. I år är Mölndalsguiden förvandlad till en jubileumsskrift, där du bland annat kan läsa om hur det gick till när de tre kommunerna Kållered, Lindome och Mölndal blev en stor kommun 1971, under stor dramatik framförallt i Lindome.

Du kan också läsa mer om hur vi uppmärksammar våra 50 år tillsammans under året, med betoning på hösten. Varje år hålls områdesdagar i våra olika kommundelar och i år kommer de att lyftas lite extra som en del av 50-årsjubileet. Våra hembygdsföreningar och hembygdsgille kommer också att uppmärksamma kommunsammanslagningen under året. Men på viket sätt, beror på hur coronaläget utvecklar sig. Håll dig uppdaterad här på molndal.se/jubileum.

Och redan 6 juni får du hålla utkik på molndal.se. Då firar Mölndals stad nationaldagen med en jubileumsinspirerad digital kavalkad!

Mölndalsguiden blir jubileumsskrift

Mölndalsguiden 2021 är en tryckt guide till Mölndals stads kultur-, idrotts- och fritidsutbud, som delas ut till alla hushåll i mölndal en gång om året. Mycket av utbudet sker i samverkan med föreningar, studieförbund och andra organisationer. I år lyfter vi jubileumsåret 2021 lite extra, så hela Mölndalsguiden är omgjord till en nätt jubileumskrift.

Två jubileer två år i rad

50-årsjubileet startar den 15 maj, och håller på hela jubileumsåret 2021 fram till 31 december. Den 1 januari 2022 startar 100-årsjubileet och pågår hela året 2022. Läs mer om våra kommande jubileum på molndal.se/jubileum.

Kontakt

Mölndal helt 100 - jubileumsåret 2022
Mölndals jubileum
jubileum@molndal.se
031-315 10 00

Dela på:

Senast uppdaterad