Flera fall av covid-19 på Skånhällaskolan

En klass på Skånhällaskolan går över till tillfällig distansundervisning efter att flera elever testat positivt för covid-19. Beslutet har fattats i samråd med Smittskydd Västra Götaland och sträcker sig till veckan ut.

För några veckor sedan upptäcktes flera fall av covid-19 på skolan som då införde flera åtgärder, bland annat distansundervisning, för att bryta eventuella smittkedjor.

Vi följer frånvaron dagligen och vill bryta eventuella smittkedjor så tidigt som möjligt. När vi införde distansundervisning såg vi att det hade en positiv effekt och vi fick ner smittspridningen. Tyvärr ser vi en ökad smitta nu igen och vi hoppas att vi genom att införa distansundervisning för den här klassen kan uppnå samma resultat den här gången, säger Annica Karlsson, rektor på Skånhällaskolan.

Alla vårdnadshavare på skolan har blivit informernade om beslutet.

Fortsatt allvarligt läge

Trots en viss nedgång i antalet bekräftade fall av covid-19 i regionen måste alla fortsatt hjälpas åt att följa myndigheternas rekommendationer. Vid minsta symtom bör du testa dig för covid-19. Håll avstånd, håll i och håll ut!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad