Laddar inför maxat sommarlov

Mölndals barn och unga kan ha kul för 1,3 miljoner kronor på sommarlovet, mer pengar än någonsin.

Drygt 800 000 kronor är statliga bidrag, en halv miljon står Mölndals stad själva för. Allt ska gå till roliga och meningsfulla lovaktiviteter för olika barn och unga runt om i hela Mölndals kommun.

Sara Sivre är kultursamordnaren med det viktiga uppdraget att tillsammans med Mölndals stads lov- och programgrupp se till att pengarna går till riktigt bra aktiviteter.

Förra sommarlovet blev ett rekordår, eftersom fler än vanligt är hemma under lovet på grund av pandemin. I år räknar vi faktiskt med ännu fler besökare på ännu fler aktiviteter! Det blir ett maxat sommarlov. Och smittsäkert, såklart," säger Sara Sivre samordnare för lovaktiviteter.

Stort intresse från föreningslivet

Det kommer att finnas många olika aktiviteter att välja mellan i sommar, och de flesta står föreningslivet för. 26 föreningar har sökt och fått pengar i år i kommunens så kallade sommarlovssatsning, att jämföra med 17 föreningar förra året.

Det är jätteroligt att så många föreningar vill bidra, säger Sara Sivre. Det blir ett roligt sommarlov och fina sommarminnen för många.

På programmet i sommar står bland annat karate, kanot, dans, konst, fiske, författarskola och mycket mer. Det kommer att bli aktiviteter nästan alla sommarlovets veckor, och något för alla intressen.

Aktiviteter för alla barn och unga

En nyhet i sommar är att Mölndal stad erbjuder ännu fler aktiviteter för barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Det blir bland annat parabasket, paragymnastik och parasimskola.

Det känns extra kul, att vi nu får möjlighet att erbjuda olika prova på-aktiviteter för barn och unga med särskilda behov, säger Sara Sivre. Vi ska finnas till för alla!

Mölndals stad strävar efter att kunna erbjuda alla barn och unga en meningsfull fritid. Därför är det viktigt att aktiviteterna ska vara gratis, och att så många barn och unga som möjligt ska kunna ta del av dem.

Fakta sommarlovet

  • Hela programmet samlas på lovsidan molndal.se/lov, programmet fylls på från vecka 21.
  • Alla aktiviteter smittsäkras och därför är det obligatorisk anmälan. Anmälan till de flesta aktiviteter öppnar 1 juni.
  • Vi har fått utgå från de restriktioner som gäller just nu, alltså med maxantal som vi kontrollerar genom obligatorisk webbanmälan.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad