Fler får träna – lättade restriktioner

Föreningsaktiva i alla åldrar är välkomna att träna, spela match och tävla i mindre omfattning från tisdag den 1 juni. Det är regeringens lättade restriktioner som gör att Mölndals idrottsanläggningar nu kan öppna för fler.

Vi öppnar för träning både inomhus och utomhus, det blir också tillåtet att genomföra mindre läger och cuper för barn. Barn födda 2002 och senare har sedan tidigare kunnat träna i stadens anläggningar. Nu öppnar vi alltså för fler. Men Mölndals idrottsanläggningar är fortsatt stängda för allmänheten, de lättade restriktionerna gäller bara föreningar.

Ett steg i rätt riktning

- Vi är försiktigt optimistiska, säger Mats Nygaard avdelningschef för förening och idrott i Mölndals stad. Det känns bra att öppna ett steg i taget och på ett kontrollerat sätt. Nu välkomnar vi föreningslivet tillbaka till våra anläggningar i högre grad än tidigare!

Mats Nygaard påminner om att det är upp till varje lag, förening och arrangör att ansvara för att följa riktlinjer och rekommendationer från myndigheter och specialförbund i Mölndal stads anläggningar.

Även omklädningsrummen i stadens anläggningar öppnar, men med begränsat maxantal. Maxantalet är tydligt angivet utanför varje omklädningsrum och följer pandemilagens begränsningsförordning.

Andra förändringar

Mölndals stadsmuseum öppnar sin konferenslokal 1 juni. Du kan boka max 8 deltagare tills vidare.

Vi höjer maxantalet besökare till våra sommarlovsaktiviteter. Vi genomför smittsäkra aktiviteter med föranmälan och begränsat maxantal i sommar.

För övriga publika verksamheter sker inga förändringar 1 juni.

Plan för fortsatta lättnader

Mölndals stad följer myndigheternas riktlinjer. Stadens anläggningar öppnar i takt med att restriktionerna lättar. Folkhälsomyndigheten bedömer i en rapport att samhället i stort kan återgå till ett normalläge i september 2021. Bedömningen är beroende av att vaccinationsinsatsen fortsätter som planerat och att vi alla fortsätter följa restriktioner och rekommendationer.

I ett första steg 1-6 juni gäller särskilda regionala restriktioner för Västra Götaland parallellt med nationella lättnader. De regionala rekommendationerna handlar i första hand om skydd för individen, till exempel att använda munskydd i kollektivtrafiken, undvika trängsel och fortsätta arbeta hemifrån.

De nationella lättnaderna i restriktionerna gäller från 1 juni även i Västra Götaland. De berör främst antalet besökare på allmänna möten och offentliga sammankomster. Men också lägerverksamhet, sportanläggningar, motionslopp och tävlingsidrott.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad