Varning för bedragare

Många kontaktas just nu av bedragare som påstår sig komma från Mölndals stad och vill erbjuda rengöring av köksfläktar eller spolning av avloppsrör.

Vi får många samtal från invånare som blivit uppringda av bedragare som vill utföra olika tjänster och som utger sig komma från Mölndals stad. Tjänsterna kan vara exempelvis rengöring av köksfläktar eller spolning av avloppsrör. Mölndals stad erbjuder aldrig tjänster mot betalning på det här sättet eller ger företag det som uppdrag.

Om vi behöver spola avloppsrören skickar vi ut ett brev, vi ringer inte upp. Är du osäker på om du blivit kontaktad av Mölndals stad så ring alltid upp vårt Kontaktcenter.

Så skyddar du dig mot bedrägerier

Polisen har tips, information och filmer om telefonbedrägerier och hur du kan skydda dig på sin hemsida. Här är några av tipsen:

  • Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.
  • Använd aldrig din bankdosa eller BankID på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.
  • Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.
  • Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.
  • Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad