Sökes: Mölndalsbo nummer 70 000

Äntligen har vi passerat drömgränsen. Nu kan vi stoltsera med 70 002 invånare i vår kommun. Det vill vi såklart fira. Hjälp oss att hitta de nyfödda Mölndalsbor som föddes den 1 juni.

Äntligen! Det här är en viktig milstolpe, ett kvitto på att vi är en attraktiv kommun som många vill bo och verka i. Jag är stolt över att hälsa alla nya Mölndalsbor välkomna och hoppas att vi tillsammans kan göra Mölndal ännu bättre, säger Kristian Vramsten (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vem är vår 70 000:e invånare?

Mellan den 31 maj och 1 juni gick vi från 69 977 till 70 002 Mölndalsbor och därmed når vi ett av målen i Mölndals stads vision 2022. Befolkningsökningen beror på att nya invånare har flyttat hit och att nya Mölndalsbor har fötts. Nu vill vi uppmärksamma våra nya invånare. Har du eller någon du känner fått barn den 1 juni? Hör i så fall av dig till oss kommunikation@molndal.se.

Svårt att förutse när vi skulle nå 70 000

Det har varit svårt att förutse exakt vilket datum vi skulle nå målet. Befolkningsökningen har under pandemin varit lägre än vanligt. Att vi når gränsen nu beror på flera orsaker.

Normalt sett är det färre som avlider på våren och sommaren, men det fortsätter födas barn. Många flyttar också under sommaren vilket bidrar till en ökad folkmängd. Att drömgränsen nås just mellan den 31 maj och 1 juni är inte så konstigt eftersom många registreringar av folkbokföring görs just vid månadsskiften, säger Ragnar Dahlgren, analytiker i Mölndals stad.

Hur ser framtiden ut?

Vår befolkning har ökat stadigt de senaste årtiondena. Efter kommunsammanslagningen på 70-talet var vi 45.000 Mölndalsbor. Hur många som kommer bo i vår kommun i framtiden är svårt att förutspå.

Den bedömningen som ligger idag är att vi kommer öka i befolkning varje år under överskådlig tid. Det beror till exempel på att människor flyttar till Mölndal, att vi fortsatt bygger nya bostäder och att vi har en naturlig folkökning utifrån antal födda, säger Ragnar Dahlgren.

Välkommen till Mölndal

Vilka våra nya Mölndalsbor är vet vi inte än, men något som är säkert är att vi önskar dem välkomna till kommunen.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad