Är du badsugen? Tänk på detta

Badsäsongen är igång och många vill svalka sig i vattnet eller sola. Tänk på att fortsatt hålla avstånd när du är på badplatsen och framförallt, tänk på hur du parkerar!

Det finns tio kommunala badplatser i vår kommun. Här kommer lite information som kan vara bra att veta innan du åker till badet:

  • Portabla toaletter, så kallade bajamajor, finns på de flesta av våra kommunala badplatser. Det finns inte vid Kikås långvatten eller Färås tjärn. Toaletterna städas en gång i veckan.
  • Släng ditt skräp i papperskorgen. Är papperskorgen full, ta med till en annan papperskorg eller ta med dig skräpet hem. Låt inte ditt skräp förstöra vår vackra natur.
  • Håll avstånd till andra, sitt inte tätt ihop. Det är allas ansvar att förhindra smittspridning.
  • Är det redan mycket folk på badplatsen, kom tillbaka senare eller besök någon annan av stadens badplatser.
  • Kom ihåg att släcka eventuell engångsgrill eller eld om du grillat! Du får inte elda direkt på klippor. Läs mer om eldning i naturen.

Se karta över alla våra kommunala badplatser.

Fullt på parkeringen vid Sisjöns badplats?

Då får du åka du till en annan badplats eller komma tillbaka senare. Redan förra året gjordes flera åtgärder på denna parkering för att minska risken för parkeringskaos.

En extra parkeringsyta på en äng strax före parkeringen vid Sisjöns badplats kommer vara färdig och öppnas den 11 juni. Denna fanns även under 2020 och görs i ordning igen just nu.

Längs med Mölndals Sisjöväg är det parkeringsförbud! Det för att räddningstjänsten ska komma fram på den smala vägen. Felparkerade bilar får felparkeringsavgift.

Ta gärna cykeln till badplatsen

Det finns goda möjligheter att cykla till de kommunala badplatserna i Mölndal. Till sommaren 2021 har vi placerat fler cykelställ nära bryggan vid Stensjöns badplats vid Strandpromenaden samt vid Kikås Långvatten.

Vi har även sommarstationer för Styr & Ställ vid Sisjöns badplats och Stensjön samt Gunnebo slott. Ladda ner Nextbike-appen eller läs mer på styrochställ.se

Blocka aldrig vägen för räddningstjänsten

Rätt som det är du eller någon du känner som behöver räddas. På sommaren är det extra viktigt att du tänker på hur du parkerar om du tar bilen till badplatsen.

Om olyckan är framme och räddningspersonal snabbt behöver komma fram till platsen för att påbörja räddningsinsats eller livräddning är framkomligheten för personal och fordon jätteviktig. Slarvigt parkerade bilar kan göra att Räddningstjänsten misslyckas med att rädda liv!

Tips för ett omtänksamt besök i naturen

Naturvårdsverket har samlat ett flertal tips på hur du ska agera när du besöker naturen.

Textversion av filmen

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad