Klassisk nationaldagskonsert inspelad i Forsåker

Göteborgs Symfonikers klassiska utomhuskonsert har i år bland annat filmats i de historiska byggnaderna i Forsåker. Den 6 juni kan du se resultatet.

Göteborgs Symfonikers klassiska utomhuskonsert, som varje år samlat tusentals människor i Slottskogens blir i år istället en digital konsert som visas på Göteborgs Symfonikers webbplats. Konserten visas klockan 14.00.

När människor inte kan komma till oss så kommer vi till er, berättar Mats Kjelbye på Göteborgs Symfoniker som regisserat inspelningen. Fjolårets konsertfilm blev en enorm succé med runt 700 000 tittare, ett engagemang vi hoppas på även i år.

Varför har ni spelat in ett stycke just i Forsåker?

Tanken med det här stycket är att beskriva och skapa igenkänning kring det år vi genomlevt i och med pandemin, säger Mats Kjelbye. Ett år när mycket i samhället på något sätt pausat. I väntan har det funnits tid att renovera och förbättra både strukturer och byggnader och det pågår mycket förändring runt om oss i staden. Att visa det vackra i en miljö som kan tyckas krånglig, ful och opraktisk var en av grundidéerna, och att göra det med vacker musik från ett helt annat sekel tillsammans med modern dans skapar ett spännande och intressant möte.

De industrihistoriska miljöerna i Forsåker har varit inspelningsplats för flertalet dansare och filmskapare de senaste åren. Ett stort arbete med en ny detaljplan pågår för att skydda miljön och skapa förutsättningar för att den återigen ska kunna öppnas upp och fyllas med nytt liv och innehåll. Flertalet av de historiska byggnaderna som ligger samlade intill den forsande Mölndalsån kommer att bevaras och utgöra kärnan i det kommande Forsåker.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad