Vi söker fler volontärer till äldreboenden

Tack vare snabbtester och vaccinering har volontärer sedan en tid tillbaka kunnat återuppta sina uppdrag på våra äldreboenden. De är mycket efterlängtade och fler äldreboenden söker nu volontärer.

”Man mår bra av att göra bra saker för andra människor”

Matz har varit volontär på ett av stadens äldreboenden i 11 år. När han fick möjlighet att ta snabbtest före besöken tvekade han inte att fortsätta sitt viktiga uppdrag, trots pågående pandemi.

Jag får testa mig innan jag går in och jag har alltid på mig ett visir. Det som lockar mig att vara volontär är att man mår bra av att göra bra saker för andra människor. Jag har fått många nya vänner och det är skönt att känna sig behövd och uppskattad, säger Matz.

Ett viktigt uppdrag

På äldreboendet är Matz engagerad i mycket. Han driver bland annat en herrklubb, ordnar högläsning, är sällskap på promenader och utför ärenden både med och åt brukarna på äldreboendet.

Det är underbart att ha Matz här. Han ställer upp i tid och otid, det är fantastiskt. Han körde mig till biblioteket häromdagen och ordnar med högläsning och annat. Jag är mer än tacksam för att Matz kommer hit, säger en av brukarna på äldreboendet.

Vi söker fler volontärer

Som volontär bidrar du med dig själv, din tid och dina kunskaper för att skapa ett trivsamt och medmänskligt samhälle.

Våra volontärer betyder så mycket för så många. Deras insatser och engagemang är fantastiskt! Det känns fint att de kan börja återuppta sina uppdrag igen. Men efterfrågan är stor och vi behöver fler volontärer, främst till våra äldreboenden, säger Margareta Samuelsson, volontärsamordnare för Volontär i Mölndal.

Vill du bli volontär?

Det finns många olika uppdrag för dig som vill vara volontär, och du bestämmer själv i vilken omfattning du vill bidra.

Vill du träffa en volontär?

En volontär är som en extra vän att göra saker tillsammans med. Till exempel diskutera böcker, ta en promenad, gå en shoppingrunda, spela kort eller bara prata.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad