Mölndal nominerat till Sveriges bästa idrottsstad

37 kommuner kämpar om att bli Sveriges bästa idrottsstad. För första gången är Mölndals stad en av de som kvalat in.

Det är SVT Sport som utser Årets idrottsstad, och för att vara aktuell behöver kommunen ha minst fyra lag eller föreningar på elitnivå. Minst ett av dessa fyra lag måste tillhöra högsta ligan i någon av de sju största sporterna i Sverige. För Mölndals del var det Mölndal bandys damlag som med sitt inträde i elitserien gjorde att Mölndal kvalade in.

Det här är en nominering till Mölndals alla idrottsföreningar säger Mats Nygaard, förening- och idrottschef i Mölndal stad. Jag ska be att få lyfta på hatten och gratulera Mölndals föreningsliv!

Mats Nygaard passar på att påminna om det extra föreningsstöd som finns att söka nu, fram till 21 juni. Det finns totalt 1,5 miljoner kronor, alla Mölndalsföreningar kan söka och barn- och ungdomsverksamhet prioriteras.

Vi vet att många kämpar, särskilt nu under coronapandemin. Jag är imponerad över att Mölndals föreningar klarar kriterierna till Årets idrottsstad.

Juryn som utser priset består av 25 tittare och 25 anställda och specialinbjudna på SVT Sport. Utdelning sker den 22 augusti i samband med SM-veckan.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad