Sommarlovskort årskurs 7-9

Alla elever som gick i årskurs 7-9 före sommarlovet kommer att få ett sommarlovskort hemskickat. Detta efter att Folkhälsomyndigheten lättat på de rekommendationer som Västtrafik behövt följa.

Du som under läsåret 2020-2021 gick i årskurs 7-9 och bor i Mölndal (det vill säga är folkbokförd), kommer nu att få ett sommarlovskort av Västtrafik som gäller från den 15 juli och resten av sommarlovet.

Så får du kortet

Kortet kommer skickas hem till dig med post. Västtrafik räknar med att korten kommer ungefär 2 veckor efter att de börjat tillverka dem. Räkna med att korten kommer i vecka 28 eller början av vecka 29.

Vanliga frågor & svar om sommarlovskort

Gäller fritidskortet?

Nej, ditt fritidskort gäller inte utan du får ett nytt kort för sommaren. Det beror på att Västtrafik krediterat Mölndal för sommarperioden. Ditt fritidskort gäller däremot:

  • Från 10 augusti till och med 15 september.

Hur blir det efter sommaren?

Elever som kommer att gå i årskurs 7-9 under läsåret 2021-2022 kommer att bli erbjudna ett fritidskort för hela läsåret. Hur du får det kortet kommer det mer information om senare under sommaren.

Vad var bakgrunden till att sommarkort först inte erbjöds?

Det var tidigare under våren som Västtrafik bestämde att inte erbjuda kommuner att köpa sommarlovskort under 2021. Det för att följa Smittskydd Västra Götaland och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring minskad smittspridning av sjukdomen covid-19. Det innebar att fritidskorten i Mölndal inte gäller under sommaren.

I slutet av maj öppnade Västtrafik för att åter erbjuda kommuner att köpa ett sommarlovskort för en del av sommaren om förutsättningarna tillät det.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad