Simskola i sommar

Mölndals stad och Mölndals simföreningar håller simskola utomhus under fyra veckor i sommar. Det påverkar tre allmänna badplatser, med avspärrningar både i vattnet och runt bryggor.

Så påverkas Sisjöns badplats

Vid Sisjöns badplats blir det simskola i två veckor, 12-23 juli kl 9-16 på vardagar. Märkestagning erbjuds också vid vissa tillfällen. Privatpersoner kan fortfarande bada, men det kommer att vara begränsningar för allmänheten. Simskolan använder orangefärgade avspärrningsband och skyltar för att markera simskolans område. Dessutom finns det en badvakt på plats som svarar på frågor, hjälper till och hänvisar.

Så påverkas Södra Barnsjön och Tulebosjön

Vid Södra Barnsjön är det simskola 2-13 augusti, kl. 9-13 på vardagar. Vid Tulebosjöns badplats är det simskola 2-13 augusti, kl. 9-12 på vardagar. Märkestagning erbjuds också vid vissa tillfällen. Även där kommer det att vara begränsningar för allmänheten, med orangefärgade avspärrningsband och skyltar som markerar simskolans område.

Vi är jätteglada att kunna erbjuda sommarsimskola och vi är superglada att simföreningarna hjälper oss, säger Sara Sivre, samordnare för Mölndals stads sommarlovsaktiviteter. Samtidigt förstår vi att det kan påverka alla hemestrande badgäster, vi hoppas alla har förståelse och kanske passar på att upptäcka nya badplatser i sommar!

En fråga om liv och död

Sommarens simskola ska kompensera för utebliven simskola under terminen på grund av coronapandemin, och Sara Sivre trycker på vikten av simkunnighet.

Det är faktiskt en fråga om liv och död, säger hon. Och vi hoppas att ännu fler kan njuta av Mölndals alla sjöar med hjälp av sommarens simskolor.

Få platser kvar

Sommarens simskolor vänder sig till barn från 5 år, och det finns flera olika grupper för olika nivåer. Det finns fortfarande några få platser kvar för simsugna barn!

Scrolla ner till 12 juli, läs mer och anmäl dig på molndal.se/lov.

Sommarens simskolor är en del av Mölndals stads sommarlovssatsning. Det finns massor av olika aktiviteter för lovlediga barn och unga under hela sommarlovet. Se allt som händer dag för dag på molndal.se/lov.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad