Tatuera mera

I morgon öppnar Mölndals stadsmuseums nya tillfälliga utställning ”Tatuera mera” i museets yta 45 kubik.

På lördag den 3 juli öppnar utställningen ”Tatuera mera - tatuerare som yrke idag, konstnärskap och hantverk” på Mölndals stadsmuseum. Utställningen sätter ljuset på tatueraren som yrkesutövare. Museet visar tatuerad bildkonst och låter besökaren ta del av tatueringsindustrin, tatuerarens villkor i dag och visioner om framtiden.

Utställningen har producerats i samarbete med tatuerare Hasse Kosonen Vornanen som drivit tatueringsstudion No Fear Tattoo i snart 26 år. Vornanen tilldelades 2020 Mölndals stads arbetsstipendium konst och kultur för sitt arbete med att utveckla och lyfta den konstform som människor bär på sina kroppar genom livet, tatueringskonsten.

I utställningen kommer du att få ta del av tatuerares tankar om vårt hantverk och hur vi ser på tillvaron utifrån vår yrkesroll. Kanske kommer du som besökare att upptäcka lite mer om hantverket, konsten och regelverken bakom. En stor och glädjande nyhet är att Sverige som enda land i världen sedan 2018 validerar tatueraren som ett faktiskt yrke, säger Hasse Kosonen Vornanen.

Under augusti kommer museet att anordna programpunkter för både unga och äldre i samband med utställningen. Håll dig uppdaterad på museets evenemangskalender.

Du kan se utställningen på museet under sommaren. Den pågår mellan 3 juli-29 augusti 2021. Läs mer på museum.molndal.se.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad