Sommarens fritidskort snart i brevlådan

I början av vecka 29 landar ett tillfälligt fritidskort i brevlådorna. Alla elever som gick i årskurs 7-9 före sommarlovet kommer få kortet.

Efter att Folkhälsomyndigheten lättat på rekommendationerna som Västtrafik behövt följa kommer nu ett fritidskort att skickas ut.

Du som under läsåret 2020-2021 gick i årskurs 7-9 och är folkbokförd i Mölndals stad, får nu ett fritidskort som gäller till och med den 9 augusti. Kortet fungerar både dagtid, kvällstid och helger i hela regionen.

Kortet skickas hem till dig

Kortet skickas hem till dig med post. Räkna med att kortet landar i din brevlåda i början på vecka 29. När kortet kommit fram kan du använda det med en gång.

Vanliga fritidskortet gäller ej

De vanliga fritidskorten gäller inte under perioden 15 juli och 9 augusti. Det är därför de tillfälliga korten nu skickas ut.

Ditt vanliga fritidskort gäller igen från 10 augusti till och med 15 september.

Varför kommer sommarkorten först nu?

Under våren beslutade Västtrafik att inte erbjuda kommuner att köpa sommarlovskort under 2021. Det för att följa Smittskydd Västra Götaland och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring minskad smittspridning av sjukdomen covid-19. I och med den minskade smittspridningen har Västtrafik ändrat beslutet.

I höst kommer nya fritidskort

Elever som kommer att gå i årskurs 7-9 under läsåret 2021-2022 kommer att bli erbjudna ett fritidskort för hela läsåret. Hur du får det kortet kommer det mer information om senare under sommaren.

Förlorat kort och kort som inte fungerar

Fritidskortet är en värdehandling! Var rädd om kortet.

Om du förlorar ditt fritidskort kan din vårdnadshavare anmäla det via vår e-tjänst, så beställer vi ett nytt kort. Vi tar ut en administrativ avgift på 200 kronor. Om kortet slutar fungera kan du anmäla det via samma e-tjänst. Då kostar det inget att få ett nytt kort, men du måste lämna in det defekta kortet när du hämtar ut det nya.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad