Brand i Änggårdsbergen är släckt

Under onsdagseftermiddagen började det brinna i Änggårdsbergen mellan Mölndal och Göteborg. Branden är nu släckt och den som vill kan fortsätta att besöka naturreservatet.

På onsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten ett samtal om brandrök vi närheten av sjön Trindemossen i Änggårdsbergen och åkte till platsen. Släckningsarbetet pågick till cirka 21.00.

Uppsikt under helgen

Under morgonen idag den 22 juli har räddningstjänsten besökt platsen tillsammans med tekniska förvaltningen. Branden är släckt och räddningstjänsten bedömer att det inte finns några farhågor att en ny brand ska uppstå på platsen.

Vi kommer att titta till platsen under dagen och under helgen för säkerhetsskull säger Ulrika Asztély Nilsson, avdelningschef på stadsmiljöavdelningen på Tekniska förvaltningen.

Yta på 1500 kvadrat

Ytan som brunnit är ca 1500 kvadratmeter vilket går att jämföra med en större villatomt. Natur har förstörts men inga större skador kommer behöva åtgärdas. Det är ännu oklart vad som har startat branden.

Fortsätt besöka naturreservatet

Änggårdsbergen är ett välbesökt naturreservat mellan Göteborg och Mölndal. Branden har inte påverkat möjligheten att besöka området och det finns inga uppsatta avspärrningar.

Den blå markören visar platsen som brunnit.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad