Idrottsanläggningar öppnar igen

Mölndals stads idrottsanläggningar öppnar för allmänheten från och med måndag 23 augusti. Det innebär att privatpersoner både kan boka lokaler och gå och simma igen på badhusen.

Från 23 augusti kan alla Mölndalsbor besöka Lilla Åbybadet och Streteredsbadet igen. Men med vissa begränsningar nu till en början.
Aktiviteten, övriga inomhushallar och idrottsanläggningar öppnar också för privatbokningar igen.

Vi är både glada och beredda, säger Mats Nygaard, avdelningschef för förening och idrott i Mölndals stad. Med lättade restriktioner från myndighetshåll kan vi välkomna alla Mölndalsbor tillbaks till våra anläggningar. Vi öppnar lite gradvis på badanläggningarna i början för fortsätta undvika trängsel. Vi får tillsammans se till att följa gällande allmänna rekommendationer på samtliga håll.

Det innebär till exempel att Lilla Åbybadet har justerat öppettider och fortfarande begränsar antalet besökare samtidigt. Vissa ytor kan vara avspärrade för att hålla avstånd och för att minska smittspridning.

Vi känner oss trygga med de anpassningar som finns nu och är förstås väldigt glada över att äntligen få ta emot alla besökare igen. Föreningslivet har ju kunnat träna ett tag redan, men vi har haft stängt för allmänheten under en väldigt lång period, säger Mats Nygaard.

För matcher, tävlingar och andra arrangemang gäller fortsatt max antal besökare och publik enligt folkhälsomyndighetens restriktioner.

Mölndals stad följer utvecklingen och har beredskap för att snabbt ställa om och ändra begränsningar om det krävs. Läs mer om vad som gäller på varje enskild anläggning på molndal.se:

Kontakt

Johan Bjerklund
Enhetschef Åbybadet
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-86 89 75
johan.bjerklund@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad