Levererade fritidskort ogiltiga

Fritidskorten som elever i årskurs 7-9 beställt och fått levererade i brevlådan de senaste dagar är dessvärre felaktiga och kan inte användas i kollektivtrafiken. De korrekta korten levereras i slutet av vecka 35.

Alla elever som har kvar sitt fritidskort från förra läsåret (märkt 2020/2021. Kortet är giltigt till 15 september) kan fortfarande åka på det gamla kortet.

Mari Schönenberg på Kontaktcenter Mölndal förklarar att den mänskliga faktorn står bakom att felaktiga kort skickats ut.

Ibland blir det tyvärr fel och när felet påverkar många är det såklart extra olyckligt. Felet beror på att vi beställde fel sorts kort från Västtrafik. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att det inte ställer till det för de elever som planerat att använda kortet nu i helgen.

Drygt 1260 elever påverkas

Den felaktiga leveransen av fritidskortet påverkar drygt 1260 elever i årskurs 7-9.

Vi gör vad vi kan för att nå elever och vårdnadshavare med information om att det fritidskort de fått hemskickat är felaktigt och därmed inte kan användas på Västtrafiks bussar, spårvagnar och tåg. Vi beklagar verkligen detta, säger Mari Schönenberg.

Nytt kort levereras vecka 35

Det giltiga fritidskortet levereras hem till eleverna i slutet av vecka 35. Elever och vårdnadshavare behöver inte göra någonting.

Det andra och felaktiga kortet med texten Fritid jullov/sommarlov 00-24 Läsåret 2021/2022 ska slängas redan nu.

Elever som inte beställt fritidskort

De elever som ännu inte beställt något fritidskort kan göra det via vår e-tjänst:

Du anger namn, födelsedatum, skola, klass och adress. Vårdnadshavare kan skicka in anmälan för sitt barn.

Inom två veckor kommer du att få ditt fritidskort i brevlådan. Läs mer om fritidkort för ungdomar.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad