Grattis till årets ledar- och idrottsstipendiater

En cyklist, en löpare och en handbollsledare är årets stipendiater inom idrottsområdet. Det är kultur- och fritidsnämnden i Mölndal som varje år delar ut tre stipendier till Mölndals idrottare och föreningsaktiva.

Ett ledarstipendium, och två idrottsstipendium , ett till en flicka och ett till en pojke på vardera 10 000 kronor. På kultur- och fritidsnämndens möte den 26 augusti utsågs årets stipendiater.

Alma och Jonathan årets idrottsstipendiater

idrottsstipendium flickor

Cyklisten Alma Johansson i Mölndals Cykelklubb får årets idrottstipendium för flickor.

Motivering:

"Alma Johansson är en mångsidig cyklist som behärskar såväl mountainbike, landsväg som cykelcross. Med bland annat 10 SM-guld på meritlistan har hon representerat Sverige på ungdoms-OS och VM i cykelcross.

Alma prövar gärna nya saker för att utvecklas och bli en av de bästa cyklisterna i Sverige, ja kanske i världen. Samtidigt har hon en förmåga att sprida glädje och energi inom cykelsporten och hon uppskattar andras framgångar lika mycket som sina egna.

Almas talang som cyklist kombinerat med sin omtänksamhet gör henne till en god förebild för unga idrottare i Mölndals stad."

Idrottstipendium pojkar

Löparen Jonathan Grahn från Mölndals AIK får årets idrottsstipendium för pojkar.

Motivering:

"På svenska mästerskapet för ungdomar år 2020 vann Jonathan alla löpargrenar han ställde upp i, totalt blev det 6 guld. Hans alldeles särskilda talang har gjort att han satt flera klubbrekord.

Samtidigt är Jonathan bärare av en äkta klubbanda. Han peppar och vägleder sina träningskamrater i såväl medgång som motgång, inte bara på idrottsarenorna utan även i andra sammanhang.

För sin skicklighet på löparbanan och som omtänksam kompis är Jonathan en utmärkt representant för unga idrottare i Mölndals stad."

Ledarstipendium

Handbollsledaren Ingrid Tallnäs i Mölndals Handbollförening får årets ledarstipendium.

Motivering:

"Ingrid Tallnäs, Mölndals Handbollförening. Ingrid Tallnäs är en enastående ledare och medmänniska som är otroligt värdefull för sin förening.

Som huvudansvarig för tjejer i åldrarna 15–16 år, ledare i bollskolan samt organisatör av cuper och ungdomsstyrelser bidrar hon till att många ungdomar får ett innehållsrikt föreningsliv i Mölndals Handbollförening.

Ledargärningen kryddar Ingrid med spel i damlaget, att döma ungdomsmatcher samt att vara klubbens ambassadör för arbetet mot droger och dopning. När det behövs har Ingrid alltid de där extra minuterna över och då alltid med ett leende på läpparna.

Ingrid är mycket väl värd Mölndals stads ledarstipendium 2021."

Om stipendierna

Med idrottsstipendierna vill Mölndals stad stimulera och uppmärksamma ambitiösa och framgångsrika idrottsutövare som visar gott kamratskap och är goda förebilder.

Mölndals ledarstipendium har som syfte att uppmuntra idrottsledare som utfört betydande och föredömliga insatser för barn och ungdomar, samt att stimulera till fortsatt arbete inom föreningslivet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad