Vill du bli vintercyklist?

Brukar du ställa cyklen under vintern? Det behöver du inte göra. det är enkelt att resa med cykel även på vintern och nu har du möjlighet att få testa på det. Anmäl ditt intresse att bli vintercyklist redan idag. Om du får plats bjuder vi på vinterdäck till din cykel.

Åker cykeln in i förrådet på vintern? Då är det dags att tänka om!

För visst kan man cykla på vintern. Friheten, motionen och flexibiliteten som cykling ger kan du få året om. I samarbete med Mölndal och 17 andra kommuner i regionen genomför Västtrafik projektet Vintercyklist. I det här projektet vill vi uppmuntra fler att vintercykla.

Nu söker vi nya vintercyklister för perioden 1 december 2021 till 1 mars 2022.

Anmäl dig senast 24 september

Anmäl intresse för att bli vintercyklist.

Anmälan stänger den 24 september. Intresset brukar överskrida antalet platser så vi kan tyvärr inte garantera plats. Alla som anmält sig får besked om de blivit antagna eller inte.

Observera att vi inte erbjuder alla däckstorlekar. Du ser vilka vi erbjuder på anmälningssidan, det är endast de som är angivna som vi har möjlighet att ordna.

Det här gäller om du blir antagen

Vi vill att du som blir antagen som deltagare i projketet ska cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan under projektperioden, 1 december till 1 mars.

Du rapporterar in din cykeldata digitalt och har möjlighet att ge feedback på vinterväghållning med mera under perioden.

Du får vinterdäck till din cykel samt hjälp med att sätta på dem.

Mer information om vintercykling

Tips till den som cyklar på vintern.

Textversion av filmen

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad