Fässbergs fritidsgård stänger den 24 september

Fässbergs fritidsgård stänger på obestämd tid. Under tiden är alla unga i kommunen är välkomna till våra andra fritidsgårdar.

Fritidsgården i Fässberg är populär och under de kvällar de har verksamhet kan de ha uppemot 90 ungdomar på besök. De fritidsledare som just nu jobbar på Fässbergs fritidsgård kommer att förstärka Mölndals stads andra fritidsgårdar.

Det känns såklart jättetråkigt att behöva stänga en fritidsgård. Man skulle önska ett mer långsiktigt tänk kring våra ungdomar och deras fritid, säger Ljiljana Hadrovic Bukera, chef för fritidsgårdsverksamheten i Mölndals stad.

Tillfällig lösning

Fässberg var tänkt som en tillfällig lösning redan när fritidsgården flyttande in sommaren 2015. Lokalerna var från början tänkta som skollokaler och lånades tillfälligt ut till fritidsverksamheten. I somras kom beskedet att fritidsgården behöver utrymma lokalerna vid Fässbergsskolan senast den 30 september. Från den 1 oktober behöver nämligen skolverksamheten sina lokaler igen.

Mölndals stad jobbar på att hitta en mer långsiktig lösning för fritidsgården. I väntan på andra lämpliga lokaler tvingas fritidsgården stänga.

Vi ska jobba främjande och förebyggande och med meningsfull fritid för Mölndals unga, men det blir svårt när vi inte har lokaler, säger Ljiljana Hadrovic Bukera.

Besök våra andra fritidsgårdar

Ungdomar som besökt Fässbergs fritidsgård är välkomna till någon av Mölndals stads övriga fritidsgårdar. Närmast ligger fritidsgårdarna i Åby, Balltorp och Eklanda, men det finns även fritidsgårdar i Kållered och Lindome.

Kontakt

Henrik Dahlqvist
Avdelningschef fritid och folkhälsa
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-54 34 54
henrik.dahlqvist@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad