Broddar till alla seniorer i Mölndal

I år delar vi ut broddar till alla seniorer. Nu är det äntligen dags att göra sig redo för höst och vinter och hämta ut sina broddar.

Musik och gympa när utdelningen drar igång

Den 1 oktober är en nationell dag för seniorer och det uppmärksammas centralt i Mölndal och i Kållered. Dagen firas med utdelning av broddar, gympa och musik av Mille Andersson. På Kulturhuset Möllan kan du som är senior vara med på kortare gympapass, testa din balans, träffa stadens fixare och hämta ut dina broddar innan du går hem.

Då delas det ut broddar

Aktuella dagar och tider lägger vi ut kontinuerligt under hösten, så håll utkik på denna sida för att hitta ett tillfälle som passar dig.

Utöver de dagar och tider som seniorer kan hämta sina broddar kommer också utdelning ske genom hemtjänsten.

Vem kan hämta ut broddar?

Du som fyllt 70 år kan hämta ut broddar. Det går givetvis bra att hämta ut broddar för en god vän eller nära anhörig som inte har möjlighet att hämta broddar själv.

Varför delar kommunen ut broddar?

Mölndal är en av de kommuner i landet som har många fallskador. Det vill vård- och omsorgsförvaltningen ändra på, menar Eva Klang Vänerklint, förvaltningschef:

Det ska ses som en del av de satsningar vi gör för att mölndalsborna ska få fler friska år, då vi delar ut broddar tillsammans med information om balansövningar.

Kontakt

Ingela Funegård
Enhetschef
Förebyggande enheten
Vård- och omsorgsförvaltningen
031-315 28 22
ingela.funegard@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad