Marit Sahlström föreläser för anhöriga i Mölndal

Många lider av psykisk ohälsa och desto fler är anhöriga som står bredvid.

Som anhörig kan man ofta känna sig maktlös, frustrerad och orolig, men det finns hjälp att få och du kan också hjälpa dig själv.

Vi är så många som kämpar väldigt hårt för att ens närstående ska få rätt stöd och vård. Jag kommer att prata lite om hur vi kan försöka ta hand om oss själva mitt i allt. Berättar Marit Sahlström, som skrivit den hyllade debutromanen Och runt mig faller världen.

Tillsammans med Marit Sahlström bjuder vi in anhöriga till en digital föreläsning.

I sin debutroman lyfter Marit anhörigperspektivet utifrån egna erfarenheter. Under föreläsningen kommer hon även att berätta om sitt arbete med att stötta barn och unga i riskzon för utanförskap. Efter föreläsningen finns det möjlighet att vara med i en digital samtalsgrupp.

Många är anhöriga utan att veta om det, och staden erbjuder en rad olika insatser som stöd till just anhöriga. Föreläsningen med Marit Sahlström är en av flera som arrangeras av Anhöriglots.

Vi hoppas att föreläsningen kan ge både igenkänning men också nya perspektiv. Som anhörig gör du ofta ett stort jobb i det tysta med att stötta, hjälpa till med vårdkontakter och insatser. I anhöriggrupper kan vi hjälpa varandra att se sin situation i nytt ljus, säger Helena Södergren som är anhörigkonsulent.

Digital föreläsning 5 oktober, kl 18-20

Boka din plats genom att mejla anhöriglots anhorighlots@molndal.se


Mer information om föreläsningen:

Nationella anhörigdagen

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad