Vaccinering av tredje dosen har startat på äldreboende

Bara timmar efter att regionen gett klartecken startade vaccineringen av dos 3 mot covid-19 på ett av stadens äldreboenden. Detta tack vare snabb organisering och gott samarbete med vårdcentralen.

Snabb uppstart och gott samarbete

Bara timmar efter att Västra Götalandsregionen gett klartecken kunde sjuksköterskor i Mölndals stad börja vaccinera brukare på Fässbergs äldreboende.

Enhetschefen för sjuksköterskorna var oerhört snabb att organisera så att vaccineringen kunde börja redan samma kväll. Tack vare ett gott och nära samarbete med vårdcentralen kunde vi få de första doserna direkt. Det är fantastiskt jobbat av alla inblandade, berättar Karin Blomqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Målgrupper som vaccineras

Den kommunala hälso- och sjukvården erbjuder vaccinering av dos 3 mot covid-19 till grupper som har hög risk för allvarlig sjukdom och död:

  • Personer som bor på äldreboende eller korttidsboende.
  • Personer som har både kommunal hemtjänst och kommunal hälso- och sjukvård.
  • Personer som har kommunal hälso- och sjukvård i sin egen bostad.
  • Personer över 80 år som har beslut enligt LSS.

Personer som har dagverksamhet erbjuds generellt inte vaccinering av dos 3 genom den kommunala hälso- och sjukvården. Ansvarig sjuksköterska bedömer om undantag kan göras.

Personer under 80 år som har beslut enligt LSS erbjuds generellt inte vaccinering av dos 3 genom den kommunala hälso- och sjukvården. Ansvarig sjuksköterska bedömer om undantag kan göras.

Om du är över 80 år, men inte inskriven i den kommunala hälso- och sjukvården, ska du kontakta din vårdcentral om vaccinering mot covid‑19.

Vi följer regionens vägledning om vilka målgrupper som ska ges den tredje dosen och hoppas att vaccineringen ska gå smidigt och snabbt, säger Karin Blomqvist.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad