Jobb för unga även denna vinter

Ungdomar i Mölndal, som uppfyller vissa kriterier, kommer från och med den 12 oktober att kunna ansöka om att arbeta under tre veckor med start i slutet av november. Satsningen är möjlig tack vare pengar från Arbetsförmedlingen och ett viktigt syfte är att mildra pandemins negativa effekter. E-tjänsten för ansökan kommer att vara öppen till och med 31 oktober.

Isabella är en av de Mölndalsungdomar som feriejobbat i kommunens regi (vilket hon gjorde sommaren 2020). Nu görs ytterligare en satsning på jobb för unga med hjälp av statliga pengar.

Nyheten har kompletterats med länk till e-tjänsten som nu har öppnat. Klicka här för att komma direkt till e-tjänsten för ansökan.


Feriejobb på sommaren för ungdomar har en lång historia och är välkänt i Mölndal. För ungefär ett år sedan gjordes en satsning på jobb för unga även under vinterhalvåret. Då fick nitton Mölndalsungdomar möjlighet att skaffa värdefull arbetslivserfarenhet genom en veckas jobb på en arbetsplats i december.

Målgruppen unga är en av de hårdast drabbade på arbetsmarknaden under pandemin, och satsningen gjordes för att stärka ungas möjlighet att etablera sig på arbetsmarknaden.

Tre veckors arbete

Satsningen är nu tillbaka, fast i lite annan form. Den här gången handlar det om tre veckors jobb för den som anställs.

Målgruppen är de ungdomar som tagit studenten 2020 eller 2021. Även ungdomar som tar del av insatser inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret ingår i målgruppen.

Olika arbetsplatser

Varje person som får ett jobb inom ramen för satsningen kommer att jobba i tre veckor på en arbetsplats under perioden 29 november till 17 december. Arbetsplatserna varierar, det kan exempelvis handla om jobb inom förskola eller äldreomsorg, eller på återvinningscentral.

Ansökningsperiod 12-31 oktober

Ansökan öppnar den 12 oktober och sista dag för ansökan kommer att vara 31 oktober. Du ansöker via en digital e-tjänst.

Exakt hur många Mölndalsungdomar som kommer att få möjlighet till jobb inom satsningen är i nuläget inte helt klart, men det kan i bästa fall bli så många som ett trettiotal.

Statligt projekt bakom satsningen

Satsningen är möjlig tack vare projektet Ungdom 2021. Det drivs av Arbetsförmedlingen och målet är att ännu fler unga ska få möjlighet till ett så kallat ungdomsjobb.

Kontakt

Kontaktcenter Mölndal
Mölndals stadshus
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad