E-medborgarveckan på biblioteken

Nu drar höstens programverksamhet igång på biblioteken och först ut är e-medborgarveckan som startar på måndag 11 oktober.

För digital delaktighet

Under e-medborgarveckan den 11-17 oktober 2021 sker insatser över hela Sverige för att främja ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet för alla. Så även på biblioteken i Mölndal.

Mölndals stadsbibliotek får bland annat besök av PRO Göteborg som svarar på IT-frågor. Digitala föreläsningar kommer att visas i hörsalen Hajen under hela veckan.

Författaren och journalisten Kent Werne föreläser utifrån sin bok Konspirationsfeber via bibliotekens Youtubekanal.

Det är ett varierat program under e-medborgarveckan och vi är väldigt glada över att dessutom kunna erbjuda IT-hjälp på plats i biblioteken igen, säger Anna-Karin Ratcovich och Malin Saaranen som varit med och planerat e-medborgarveckan.

IT-hjälp fysiskt på biblioteken drar igång igen lagom tills dess e-medborgarveckan startar den 11 oktober. Det finns både bokningsbara tider på Lindome bibliotek, samt tillfällen på Kållereds bibliotek och Mölndal stadsbibliotek där det bara är att komma förbi och få hjälp med sina digitala frågor.

Fler program på gång

E-medborgarveckan följs åt av bland annat "Jag läser" läsfrämjande temaveckor på biblioteken i höst. På läslovet, alltså höstlovet, blir det "läs-kiga" aktiviteter. Efter läslovet drar barnkonventionsveckan igång den 15 november och sist men inte minst uppmärksammar biblioteken demokrativeckan.

Bokmässan play på Mölndals stadsbibliotek

Mölndals stadsbibliotek streamar dessutom ett urval av programmet från Bokmässan Play på storbildskärm i hörsalen Hajen under hela hösten.

Det är roligt att vi nu kan starta upp och erbjuda program och aktiviteter på plats i bibliotekslokalerna igen. Till Bokmässan play föreläsningar är det ingen föranmälan och fri entré säger Sofia Slottner, bibliotekarie – och programsamordnare.

Håll utkik på bibliotek.molndal.se för tider, program och mer information!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad