Ansökan om "jobb för unga" har öppnat

Nu kan Mölndalsungdomar som tagit studenten i år eller förra året ansöka om att arbeta under tre veckor med start i slutet av november. Uppfyller du kriterierna? Ansök i så fall via e-tjänsten som är öppen till och med 31 oktober.

Isabella är en av de Mölndalsungdomar som feriejobbat i kommunens regi (vilket hon gjorde sommaren 2020). Nu görs ytterligare en satsning på jobb för unga med hjälp av statliga pengar.

Klicka här för att komma direkt till e-tjänsten för ansökan.

Jobb under tre veckor

Nu har e-tjänsten öppnat för ansökan om att jobba under tre veckor under perioden 29 november-17 december.

Satsningen görs med hjälp av statliga pengar och syftet är att mildra pandemins negativa effekter på arbetsmarknaden för unga. Syftet är att du som får ett jobb inom ramen för denna satsning ska få värdefull arbetslivserfarenhet vilket stärker dina möjligheter att etablera dig på arbetsmarknaden.

Vem kan ansöka?

För att kunna ansöka ska du ha tagit studenten 2020 eller 2021 (ålder och födelseår spelar ingen roll). Även du som tar del av insatser inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret ingår i målgruppen.

Ansök senast 31 oktober

Du ansöker smidigt via e-tjänsten som öppnat idag och som är öppen till och med 31 oktober.

Om du får ett arbete inom ramen för satsningen kommer du att jobba i tre veckor från slutet av november till och med mitten av december.

Olika arbetsplatser

Arbetsplatserna varierar, det kan exempelvis vara jobb inom förskola eller äldreomsorg, eller på återvinningscentral.

Exakt hur många Mölndalsungdomar som kommer att få möjlighet till jobb inom satsningen är i nuläget inte helt klart, men det kan i bästa fall bli så många som ett trettiotal.

Liknande satsning förra året

Förra året gjordes en liknande satsning och då fick nitton Mölndalsungdomar möjlighet att skaffa värdefull arbetslivserfarenhet genom en veckas jobb på en arbetsplats i december. En skillnad jämfört med förra årets satsning är alltså att det i år handlar om tre veckors arbete.

Statligt projekt

Satsningen är möjlig tack vare pengar från Arbetsförmedlingen, närmare bestämt projektet Ungdom 2021, och ett viktigt syfte är att mildra pandemins negativa effekter.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad