Beslut om nya valdistrikt

Onsdagen den 20 oktober hade kommunfullmäktige möte och tog bland annat beslut om att skapa två nya valdistrikt och justera ett par befintliga. Med ändringarna får vi ett jämnare antal röstande i varje distrikt, vilket medför ett smidigare arbete vid röstmottagning och rösträkning. Förändringarna träder i kraft till de allmänna valen 2022.

För Mölndalsbor som är folkbokförda runt Krokslätt, Fässberg, Broslätt och Sörgården kan det innebära att du vid nästa års allmänna val ska gå till en annan vallokal än tidigare. Det är länsstyrelsen som slutligen beslutar om nya valdistrikt och beslut väntas i december 2021.

Du kan redan nu se om du är berörd genom att titta på bifogade kartor. Din vallokal kommer också att stå på ditt röstkort, som skickas hem till dig inför de allmänna valen.

Vill du vara röstmottagare?

Inför val behöver valnämnden i Mölndal stad rekrytera ett stort antal röstmottagare till vallokalerna. Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Lämna din intresseanmälan redan idag!

Ta del av alla beslut

Du kan ta del av alla ärenden som hanterades på mötet.

Lyssna i efterhand

Du kan lyssna på kommunfullmäktige direkt under mötet genom webbradio, eller i efterhand.

Kontakt

Valnämnden
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad